Matematik

Terminsprøve

09. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Jeg skal til terminsprøve på mandag i Matematik, og sidder derfor og regner på en masse opgaver uden hjælpemidler. Jeg er dog kommet til denne opgave, som jeg ikke rigtigt kan finde ud af. Hvad gør jeg? Og hvilke råd har I til mig, hvis jeg støder på sådan en opgave til prøven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af Soeffi

Indsætter billede.

De er alle eksponentialfunktioner. Der gælder, at hvis grundtallet er større 1 er funktionen voksende, mens den er aftagende, hvis grundtallet ligger mellem nul og en. Sættes x=0 i funktionsudtrykket fås værdien for skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2015 af SuneChr

Når fremskrivningsfaktoren er mindre end 1, er funktionen aftagende.
Når fremskrivningsfaktoren er større end 1, er funktionen voksende.


Svar #3
09. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Men hvad er fremskrivningsfaktoren i de tre funktioner?

Er det 0,5 og 2?


Svar #4
09. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og hvilken slags funktioner er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. april 2015 af Soeffi

Fremskrivningsfaktor og grundtal er det samme, men ordet fremskrivningsfaktor bruges mest i forbindelse med rentesregning, hvor grundtallet typisk er mellem 1 og 2.

Det er som nævnt under #1 eksponentialfunktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. april 2015 af mathon

For en eksponentiel funktion
                                                     f(x)=y=b\cdot a^x=b\cdot (1+r)^x \; \; \; \; a,b\in \mathbb{R}_+
er 
                   a=1+r     fremføringsfaktoren
og
                   r  lig med vækstsatsen


Svar #7
09. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Er der ikke en regel om nul der er opløftet?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. april 2015 af Soeffi

#7 Grundtallet opløftet i nul'te er lig 1 (a0=1), hvis det er det du mener.


Svar #9
09. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Super, tak! :)


Skriv et svar til: Terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.