Matematik

HJÆÆÆLP!!!!

11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til at komme videre med den vedhæftede opgave! Hvordan løser jeg ligningen?


Svar #1
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Anyone?


Svar #2
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Er der virkelig ikke nogen, der kan hjælpe? :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af Soeffi


Svar #4
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Har set det, men de skriver ikke noget om, hvordan ligningen løses.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2015 af Soeffi

#4

Har set det, men de skriver ikke noget om, hvordan ligningen løses.

Du har T(x) = ½·x·(4-x). Hvad får du T'(x) til?


Svar #6
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

2-x=0 og x= 2


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2015 af Soeffi

#6

2-x=0 og x= 2

Det er ikke T'(x).


Svar #8
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Jamen så ved jeg ikke hvad det er..


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2015 af mathon

               T{\, }'(x)=2-x

              T{\, }'(x_o)=2-x_o

               x_o=2


Svar #10
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#9

               T{\, }'(x)=2-x

Hvordan kommer du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2015 af mathon

#10
             T(x)=2x-\frac{1}{2}x^2        

             T{\, }'(x)=2-x


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2015 af Soeffi

T(x) = ½·x·(4-x)

T'(x) = ½·[4-2x] = 2-x.

Løs T'(x) = 0


Svar #13
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#12

T(x) = ½·x·(4-x)

T'(x) = ½·[4-2x] = 2-x.

Løs T'(x) = 0

Jeg har prøvet at løse den ligning, men det er ligesom den, der volder mest problemer. Jeg ved ikke hvordan den skal gribes an.


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. april 2015 af mathon

               2-x_o=0

               x_o=2

monotoniforhold:

T{\, }'(x)\! :        +          0          -
             __________2__________>
T(x)\! :    voksende           aftagende

hvoraf ses, at T(x)_{max}=T(2)=\frac{1}{2}\cdot 2\cdot \left ( 4-2 \right )=1\cdot 2=2


Svar #15
11. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

er det så aftagende fra 2;-uendelig?


Brugbart svar (0)

Svar #16
11. april 2015 af Soeffi

#15

er det så aftagende fra 2;-uendelig?

Husk: x ligger mellem 0 og 4.


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.