Matematik

Isolere

15. april 2015 af louisedm90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man har en formel der hedder LI=500/P+L/5 hvordan isolere man så L?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af peter lind

træk de 500/P over på venstre side og gang resultatet med 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af Toonwire

#0

Skal problemet forstås således?:
L\cdot I=\frac{500}{P}+\frac{L}{5}

I så fald ligger pointen i, at sætte en fælles faktor uden for en parantes:

\\ \Leftrightarrow~~ L\cdot I=\frac{2500+PL}{5P}\\ \\ \Leftrightarrow~~ 5PLI=2500+PL\\ \\ \Leftrightarrow~~ 5PLI-PL=2500\\ \\ \Rightarrow~~ L(5PI-P)=2500\\ \\ \Leftrightarrow~~ L=\frac{2500}{5PI-P}


Skriv et svar til: Isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.