Matematik

Eksamensspørgsmål

22. april 2015 af 3p1415 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har fået til opgave at gennemgå et eksamensspørgsmål for klassen som lyder:

De elementære variabelsammenhænge
Variabelsammenhænge for lineær, eksponentielle og potentielle modeller skal gennemgåes.

Hvordan ville I stille dette op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

Spørg mere konkret - for ligningerne kender du vel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2015 af PeterValberg

Se video nr. 17 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af Soeffi

(...hvorfor vil de ikke have, at man linker direkte?)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2015 af mathon

Med kendskab til to punkter
haves:


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2015 af Soeffi

#0...Variabelsammenhænge for lineær, eksponentielle og potentielle modeller skal gennemgåes...Hvordan ville I stille dette op?

Som det nævnes i videoen skal du nok komme ind på

- lineær funktion (y=ax+b): en konstant lægges til y, når en anden eller samme konstant lægges til x, uanset hvilket x man starter fra. (Grafisk vises sammenhængen ved et plot af y mod x, der giver en ret linje)

- eksponentiel funktion (y=ba^x): en konstant ganges med y, når en konstant (ikke nødvendigvis den samme) lægges til x uanset hvilket x, man går ud fra. (Grafisk vises sammenhængen ved et (enkeltlogaritmisk) plot af ln(y) mod x, der giver en ret linje, hvor ln(a) er hældning og ln(b) skæringen med y-aksen.)

- potensfunktion (y=bx^a): y ganges med bestemt tal når x ganges med et andet bestemt tal uanset hvilket x, man går ud fra. (Grafisk vises sammenhængen ved et (dobbeltlogaritmisk) plot af ln(y) mod ln(x), der giver en ret linje med hældning a og skæring med y-aksen lig ln(b))


Svar #6
23. april 2015 af 3p1415 (Slettet)

Tak for den hurtige respons. Videoerne har været meget gode. Jeg har dog en udvidet opgave som skal med i min fremlæggelse. Hvordan ville I komme ind på dem?

Bemærk at det er A niveau.

Vedhæftet fil:Eksamensspørgsmål2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2015 af mathon

Lineær udvikling:

Du skal finde en lineær regressionskurve                              

                                    \mathbf{\color{Blue} f}(\mathbf {\color{Red} x})=ax+b

                                    \mathbf{\color{Blue} T}(\mathbf{\color{Red} h})=ah+b


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2015 af Soeffi

#5
#0...Variabelsammenhænge for lineær, eksponentielle og potentielle modeller skal gennemgåes...Hvordan ville I stille dette op?

Som det nævnes i videoen skal du nok komme ind på...

Kommer til at tænke på:

du kan tilføje, at man ikke nu om dage behøver de nævnte plot, da man kan få et computerprogram til at lave regression og finde den variabelsammenhæng af de tre ovennævnte, der passer bedst til ens måledata, ud fra forklaringsgraden, R.


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.