Matematik

Intergral

22. april 2015 af l2235 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har fået stillet opgaven som er linket og ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an.

Den skal laves i hånden.

Alt hjælp kan bruges tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

Benyt
             \int k\cdot x^ndx = \frac{k}{n+1}\cdot x^{n+1}\; \; \; \; \; \; \; n\neq -1

             for hvert led i integranden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-04-22 kl. 18.07.47.png

Integralet skal skrives

        \int_{1}^{5}(5x^{2}+x+3)\, \textup{d}x

med behørig parentes omkring alle led i integranden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

                   \int_{1}^{5}(5x^{2}+x+3)\, \textup{d}x=\int_{1}^{5}5x^{2}\, \textup{d}x+\int_{1}^{5}x\, \textup{d}x+\int_{1}^{5}3\, \textup{d}x


Svar #4
22. april 2015 af l2235 (Slettet)

#3 

Skal jeg ikke gøre mere ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af mathon

#4
       Du skal da integrere hvert led og efterfølgende addere:

         \int_{1}^{5}(5x^{2}+x+3)\, \textup{d}x=\int_{1}^{5}5x^{2}\, \textup{d}x+\int_{1}^{5}x\, \textup{d}x+\int_{1}^{5}3\, \textup{d}x=

                                                        \left [ \frac{5}{3}x^3 \right ]_{1}^{5}+\left [\frac{1}{2}x^2 \right ]_{1}^{5}+\left [3x \right ]_{1}^{5}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2015 af mathon

eller noteret som du sikkert
er blevet undervist og derfor mere genkendeligt:

               \int_{1}^{5}(5x^{2}+x+3)\, \textup{d}x=\left [ \frac{5}{3}x^3+\frac{1}{2}x^2+3x \right ]_{1}^{5}


Skriv et svar til: Intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.