Matematik

lidt hjælp her

22. april 2015 af Paradoks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vil gerne starte med at fortælle, at matematik ikke er min stærke side. Vi lærte om  funktioner og ligninger, i starten af året men kan simpelthen ikke huske noget af det... 
de følgende opgaver ser sådan her ud:

Løs ligningen på 2 forskellige måder:
1) 4x+5=8 2) 4x2+3=48 3) 6x+8=9

Opgave 2 
vis at følgende udtryk er rigtige.

1( a+b)(a-b)=a2-b2 
2(a+b)2=a2+b2+2ab
3 (a-b)2=a2+b2-2ab
opgave 3

reducer/løs følgende ligninger
1) x^2=4
2) 5(4a-6b)-(4b-3a)
3) x^2+60+24=0


Hvis nogen kunne forklarer, hvordan man løser de forskellige opgaver ville det være super!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du ikke kan huske noget, er det nok på sin plads at repetere alt det, du har glemt.

1) Løs hver af de tre ligninger. Jeg ved ikke, hvilke 2 forskellige metoder du har lært. Man skal isolere x.

Opg 2) I) 1)-3) Repetition af kvadratsætninger.

II) 1) og 3) er simple 2.-gradsligninger. 2) er et simpelt reduktionsstykke. gang ind og hæv parenteserne og reducer.


Skriv et svar til: lidt hjælp her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.