Matematik

Hjælp.

23. april 2015 af hansmadsenigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med følgende opgave?

både a & b 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen    y = f(x) = 17,0

b) Benyt at

        1 + ry = (f(y+ry·y) - f(y)) / f(y) = f(x+rx·x)

Man kender den relative ændring ry i y , og kan så bestemme den relative ændring rx i x.

        f(x) = 1,24·x0,50


Svar #2
23. april 2015 af hansmadsenigen (Slettet)

Hvor har du 

        1 + ry = (f(y+ry·y) - f(y)) / f(y) = f(x+rx·x)

fra? 

Hvad mener du med at man kender den relative ændring, er det de 25 %, og så kan du bestemme den relative ændring rx i x ? Uddybning  ville være dejligt. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, den relative ændreing i y er ry = 25% . For en potensfunktion f(x) = b · xa gælder der, at

        1 + ry = (1 + rx)a

Her kender man ry = 25% og a = 0,50 og kan så bestemme rx .


Svar #4
23. april 2015 af hansmadsenigen (Slettet)

#


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det sidste er ikke korrekt. man har

        rx = (1 + 0,25)1/0,50 - 1 = 1,252 - 1 = 0,5625 = 56,25%


Skriv et svar til: Hjælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.