Matematik

HJÆLP!!!

28. april 2015 af fiiiiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har fået spørgsmålet: En ambulance kører langs en vej på 12 km. Ambulancen kører med en hastighed på 75km/t.

En personbil kører langs samme vej, blot fra den modsatte side af og med en hastighed på 55 km/t.

Hvornår mødes de 2 biler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2015 af mette48 (Slettet)

Når ambulancen har tilbagelagt 75 km har den anden bil tilbagelagt 55 km.

Den samlede vejlængde deles i forholdet 75 : 55

vejlængde for ambulancen bliver 12 /(75+55) * 75 km = 6,9 km


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det egentlige spørgsmål i opgaven er hvornår de to biler mødes, som er indirekte indeholdt i svaret i #1.

Kalder vi den kørte tid for t, og kalder vi de to hastigheder, hvor med ambulancen of bilen kører, for v1 og v2. må der gælde, at

        v1·t + v2·t = s

hvor s er den samlede længde af vejen, dvs.

        t = s / (v1 + v2) = 12km / (75km/t + 55km/t) = (12/130) time = 12·60/130 min = 5,54 min = 5 min 32 sek .


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.