Idræt

Idræt eksamen 29-04-2015

29. april 2015 af fred831d (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Mig og 3 andre har været så "uheldige" at trække idræt til eksamen, vores underemner er "Løb, spring og kast" og "Redskabsgymnastik" Jeg ville høre om der var nogen herinde der har nogle gode ideer, evt. til opvarmning. 

Venlig hilsen

Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af T7800 (Slettet)

Hej Frederik

Først og fremmest bør I se på, hvilke krav jeres underemner sætter til kroppen og derudfra planlægge en opvarmning, der tager højde for arbejdskravene og belastningen fra aktiviteten. 

I forhold til redskabsgymnastik, er det vigtigt at kroppens led bliver varmet godt op, da redskabsgymnastikken er en kraftbetonet idræt. Håndled og fodled er særligt udsatte i denne idrætsgren, og derfor er det vigtigt at huske dem i opvarmningen. 

Jeg antager, at løb, spring og kast henviser til atletikdisciplinerne? 
I så fald er det vigtigt at notere sig, om der er tale om langdistanceløb eller sprint! Ved sprint skal kroppen være varm og klart til at udøve max, mens der ved langdistanceløb ikke er samme krav til opvarmningen. Sørg for at få hele kroppen med i opvarmningen, når I skal opvarme folk til at løbe. 

Ved spring udsætter I kroppen for en max-belastning. Derfor er det meget vigtigt, at kroppen - ligesom ved sprint - er varm til at kunne præstere ved maksimal belastning og undgå skader. Ved spring belaster du specielt fod- og knæled ved afsæt og landing. Vær derfor opmærksom på en god ledopvarmning inden i påbegynder springene. 

Ved kast(ediscipliner) glæder det om igen at varme hele kroppen op, men her er det desuden rigtig vigtigt, at få varmet armen op. Brug evt. sving og udstrækning af armen, som en del af opvarmningen. Inden I går igang med kastekonkurrencen, så sørg for at tage nogle prøvekast, hvor teknikken er i fokus, og hvor i IKKE kaster med maksimal styrke. Herved skærpes den kropslige fornemmelse for kastet og de relevante muskelgrupper varmes op. 

Grundlæggende for al opvarmning er, at man skal forberede kroppen på at A) præstere optimalt, og B) undgå skader. Hvis I skriver jer det bag øret, så skal I nok nå rigtig langt :) Pøj pøj med jeres eksamen! 


Skriv et svar til: Idræt eksamen 29-04-2015

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.