Matematik

Differentialligning

01. maj 2015 af NTNTNTNT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har problemer med følgende. Håber, at der er en, som kan hjælpe.

Bevis, at enhver funktion af formen f(x)=ce^2x er en løsning til dy/dx=2y

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2015 af mathon

for
                      \mathbf{\color{Red} y}=C\cdot e^{2x}
gælder:
                      \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\left (C\cdot e^{2x} \right )\cdot 2=2\cdot \left ( \mathbf{\color{Red} C\cdot e^{2x}} \right )=2 y


Svar #2
01. maj 2015 af NTNTNTNT (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.