Kemi

Butansyreopløsning og Natriumchlorid

01. maj 2015 af Tina12453 - Niveau: B-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med opgave c i vedhæftet dokument. 

Hvordan skal jeg gribe opgaven an - jeg er helt blank?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2015 af Heptan

Formelt set bliver al syren omdannet til sin korresponderende base.

Du skal altså beregne pH for en opløsning af butanoat, ved at bruge formlen for svage baser:

pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s + \log c_b \right )

hvor pKs = 4,8

... bemærk at det ikke er en 0,0100 M opløsning længere, da den er blevet fortyndet fra 100 mL til 200 mL.


Svar #2
01. maj 2015 af Tina12453

Okay, men ser formlen for svage baser ikke således ud:

pH= 0,5 *(pKb + log cb )

og hvor kommer 7-tallet fra?

Når opløsningen er fortyndet, er stofmængdekoncentrationen så 0,1 M


Svar #3
01. maj 2015 af Tina12453

Eller vent pOH= 0,5 *(pKb - log cb )


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2015 af mathon

#3

Ved 25°C:

                     pOH=\frac{1}{2}\left ( pK_b-\log(c_b) \right )

                     14-pH=\frac{1}{2}\left ( 14-pK_s-\log(c_b) \right )

                     14-pH=7-\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

                     pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right ) 


Svar #5
01. maj 2015 af Tina12453

Nåår okay tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2015 af Heptan

#2

Når opløsningen er fortyndet, er stofmængdekoncentrationen så 0,1 M

Nej, hvis en opløsning fortyndes må stofmængdekoncentrationen jo bliver mindre end den var før.


Svar #7
01. maj 2015 af Tina12453

Skal jeg anvende følgende formel:

cefter=(cfør*Vfør) / Vefter

Så får jeg c=0,005 M


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. maj 2015 af Heptan

Korrekt


Skriv et svar til: Butansyreopløsning og Natriumchlorid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.