Bioteknologi

Aktuel koncentration

02. maj 2015 af Joe11111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej skal regne på nogle opgaver med formelle og aktuelle koncentration, men ve ikke hvordan jeg skal regne det ud. Nogen der kan forklare det? (kan ikke finde det i mine bøger)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2015 af Soeffi

Den formelle koncentration er det antal mol stof, som man til at starte med har puttet ned i en beholder, divideret med det rumfang opløningen har, når vand er tilsat.

Den aktuelle koncentration er koncentrationen af de ioner, som stoffet opdeles i ved opløsning i vand. Den formelle koncentration kan som regel findes ud fra de aktuelle koncentrationer ved at se på reaktionsligningen for opløsningen af ionerne i vand.


Svar #2
03. maj 2015 af Joe11111 (Slettet)

ok men forstår stadig ikke hvordan man udregner

hvordan udregner man ved dette eksempel :

En opløsning af Fe(NO3)3 har den formelle koncentration 0,30 M.

I denne opløsning er

     [Fe3+] = ?

     [NO3-] = ?

     [Fe(NO3)3] = ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2015 af Soeffi

#2 ...En opløsning af Fe1(NO3)3 har den formelle koncentration 0,30 M. I denne opløsning er

[Fe3+] = 1·0,30M = 0,30 M

[NO3-] = 3·0,30M = 0,90M

[Fe(NO3)3] = 0 M. (Saltet er enten opløst som ioner eller udfældet som fast stof. I det sidste tilfælde har det ikke nogen koncentration.)


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.