Matematik

valuta

13. maj 2015 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

skal udregne hvor meget en entre billet koster i euro

kursen er 745 

entre i danske 145 kr 

Skal jeg så sige - kurs/danske kr ? - 745/145 ?? 

Hvad er formlen ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2015 af mathon

100 € = 745 kr

Entré
            145\; kr\cdot \frac{1 \; euro}{7{,}45\; kr}


Svar #2
13. maj 2015 af lp4654 (Slettet)

har jeg forstået det ret

145*1/7,45 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2015 af mathon

   Ja


Svar #4
13. maj 2015 af lp4654 (Slettet)

tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2015 af Soeffi

#0

skal udregne hvor meget en entre billet koster i euro

kursen er 745 

entre i danske 145 kr 

Skal jeg så sige - kurs/danske kr ? - 745/145 ?? 

Hvad er formlen ? 

Opgaven er uklart formuleret. Der burde have stået "kursen på 100 euro er 745 danske kr..."

Har man først den sammenhæng ses det forholdsvis let, at 1 euro er lig 7,45kr og 1 kr. er lig 100/745 euro = 0,13 euro. Hvis 1 kr. er 0,13 euro, så er 145 kr. lig med 145 gange 0,13 euro = 19,46 euro


Skriv et svar til: valuta

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.