Matematik

HJÆLP

20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave?
hvad gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af Soeffi

Prøv at beregne f'(1).


Svar #2
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

a1+10+2+1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2015 af Soeffi

#2 a1+10+2+1?

Undskyld, jeg mente: hvad får du f'(x) til?


Svar #4
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

3x^2+10x+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2015 af Soeffi

#4 3x^2+10x+2

Hvad med a?


Svar #6
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

det ved jeg ikke hvordan man differentierer?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2015 af Soeffi

#6

det ved jeg ikke hvordan man differentierer?

a er bare en konstant.


Svar #8
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

så forsvinder den vel bare eller giver nul?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2015 af Soeffi

#8

så forsvinder den vel bare eller giver nul?

Ikke hvis den ganges med x.


Svar #10
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

jeg ved ikke hvad det er så..


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2015 af Soeffi

Så er den bare a.


Svar #12
20. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet)

og hvordan løser jeg så opgaven? Jeg forstår ikke helt hvor du vil hen af


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2015 af Soeffi

#1

f'(x) = 3·a·x2 + 10·x + 2, og dermed er f'(1) = 3·a·12 + 10·1 + 2 = 3·a + 12.

f'(1) = -3 => 3·a + 12 = -3 => 3·a = -15 => a = -5.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.