Matematik

Logaritmer

27. maj 2015 af Searchmath (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg vil bare have en formel på, hvordan man løser, fx logb(a)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Der er ikke rigtig noget at løse. Er det en måde at approximere logb(a) du efterspørger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2015 af SuneChr

Du søger måske den omvendte funktion til logaritmefunktionen med grundtallet b  ?
logb a = c  ⇔  bc = a


Svar #3
27. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg tænker på, hvis jeg skal udregne log2(16) :)

så ud fra hvad du har skrevet #2 skal jeg vel regne på 2c = 16  og deraf er resultater 4? Da 24 = 16 ? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2015 af SuneChr

Ja,
log2 16 = 4  fordi   24 = 16  og  omvendt.


Svar #5
27. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Det kunne ikke forklares bedre, takker :D

Svar #6
27. maj 2015 af Searchmath (Slettet)

Jeg prøver at isolér y=ea*ekt ,hvilke regler er vigtigte her at tage i betragtning? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Hvad vil du isolere? Du kan bruge at eb • ec = eb+c og at ln(ed) = d. Ved at benytte dette får du ln(y) = a + kt hvor du så kan isolere den variabel / konstant du ønsker.


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.