Matematik

??

27. maj 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal denne opgave kunne løses uden hjælpemidler?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2015 af alexandersvanholm

Du skal kende tangentens hældning og røringspunktets koordinater, før du kan løse den. Du kender allerede Ps koordinater. Så du indsætter bare koordinaterne i differentialligningen:

\frac{dy}{dx}=\frac{2^2+1}{3-1}=\frac{5}{2}

Tangentens ligning er dermed

y-y_{0}=a\cdot (x-x_{0})

y-3=\frac{5}{2}\cdot (x-2)

y=\frac{5}{2}\cdot x-2


Skriv et svar til: ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.