Matematik

isoler

30. maj 2015 af jimmydinesen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har ret svært ved at isolere i en ligning...

nogen der fx kan hjælpe mig med at isolere g i nedstående: 
 

24 = \frac{1}{2}*6*g


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

24 = (1/2) * 6 * g

24 = 3 * g

24 / 3 = (3 * g) / 3 = (3/3) g

g = 8


Svar #2
31. maj 2015 af jimmydinesen (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Hvis du generelt har svært ved ligninger så er der nogle videoer på dansk om det her

http://www.frividen.dk/matematik/ligninger-og-reducering/


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2015 af SuneChr

# 0
Huskeregel for ligninger:
I en ligning er dét, der står på den ene side, fuldstændig lig med dét, der står på den anden side.
Derfor må vi
- lægge samme tal til på begge sider
- trække samme tal fra på begge sider
- gange med samme tal på begge sider
- dividere med samme tal ≠ 0 på begge sider.
Når en ubekendt, et bogstav, skal isoleres, benytter vi en eller flere af reglerne.


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.