Matematik

Andengradsligning

02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med et spørgsmål hvor jeg skal forklare hvordan man bestemmer eventuel skæring mellem parabel og linje.

Jeg har ligningen for parablen og linjen.

Parabel: f(x)=x^{2}-6x+10

Linje: g(x)=-x+6

Og er noget til der hvor de skal sættes lig med hinanden.
Men hvordan regner jeg så videre så jeg får 2 punkter til x.

x^{2}-6x+10=-x+6


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2015 af mathon

                       x^{2}-6x+10=-x+6

                       x^{2}-5x+4=0

                       x=\left\{\begin{matrix} x_1\\ x_2 \end{matrix}\right.         da d > 0

skæringspunkter:

                       S_1=\left ( x_1;-x_1+6 \right )

                       S_2=\left ( x_2;-x_2+6 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2015 af Heptan

Løser ligningen og bestemmer løsningernes funktionsværdier


Svar #3
02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet)

Jeg er godt klar over jeg skal løse ligningen det så det jeg ikke lige helt kan se hvordan jeg gør.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juni 2015 af mathon

          x^{2}-5x+4=0
.
  a=1
  b=-5
  c=4

  d=b^2-4\cdot a\cdot c

  x=\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}


Svar #5
02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet)

Altså som så jeg har lært det ved at finde 2 x punkter.

Der har man en ligning. Finder diskriminanten, og derefter regner rodformen, sådan så man får 2 løsninger.

Og nu ved jeg tilfældigvis hvad de to x punkter hedder, men jeg aner ikke hvordan man regner den ligning i hånden.


Svar #6
02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet)

Hvordan vil du regne diskriminanten i hånden for hvis jeg gør det, så få jeg det forkerte tal.


Svar #7
02. juni 2015 af LouiseChristina (Slettet)

Glem det, har fundet ud af hvordan man regner det i hånden.

Men hvordan er du kommet frem til at det skal være x^{2}-5x+4=0


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2015 af mathon

#7
                       x^{2}-6x+10=-x+6          adder x på begge sider

                       x^{2}-5x+10=6                      subtraher 6 på begge sider

                       x^{2}-5x+4=0


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.