Matematik

andengradsligning

06. juni 2015 af LillaBlomst1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

når man skal finde x værdien for toppunktet så skal man bruge x = -b/2a, men den formel skal man også bruge hvis man vil finde værdien af den ene løsning en parabel har, altså den ene rod. Det giver ikke så meget mening for mig synes jeg. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2015 af LarveD (Slettet)

ligningerne for rødderne i en andengradsligningen (-b-sqrt(d))/2a og (-b-sqrt(d))/2a.

Det var godt nok meget grimt skrevet, jeg håber du forstod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2015 af LarveD (Slettet)

\frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a}

hvor det er givet ved

d=b^{2}-4\cdot a\cdot c


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2015 af Eksperimentalfysikeren

Når polynomiet har to rødder, ligger de symmetrisk om toppunktets x-værdi: -b/(2a) ±sqrt(d)/(2a).


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.