Matematik

Matricer

07. juni 2015 af Capion1 - Niveau: A-niveau

Grafen for
y = A·sin (k·x + φ0) + y0
fremkommer ved en affin transformation af grafen for  y = sin x.
Hvordan beskrives den affine transformation v.h.a. matricer?
Skal matricerne for ret affinitet og parallelforskydning multipliceres, og da i hvilken rækkefølge?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2015 af peter lind

y= A*x+b


Svar #2
07. juni 2015 af Capion1

Jo tak. Jeg er i tvivl om, hvad der skal stå inde i matricen?
Hvad  A . x og b er.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2015 af peter lind

A er blot en vilkårlig matrice. x er stedkoordinaten i det oprindelige rum og b er en vektor, der angiver parallelforskydningen


Svar #4
08. juni 2015 af Capion1

Så skal afbildningen se sådan ud:

\binom{x_{2}}{y_{2}}=\binom{\varphi _{0}}{y_{0}}+\begin{pmatrix} k &0 \\0 & A \end{pmatrix}\binom{x_{1}}{y_{1}}              ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. juni 2015 af peter lind

ja


Svar #6
09. juni 2015 af Capion1

Tak for svarene, Peter Lind.
Vender evt. tilbage, hvis der opstår andre affin-afbildnings spørgsmål.


Skriv et svar til: Matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.