Matematik

Diskriminanten

07. juni 2015 af ChristinaFO (Slettet) - Niveau: B-niveau

HJÆLP !! Jeg sidder og laver et eksempel til et eksamens spørgsmål og skal udregne diskriminanten.

Jeg har andengradsligningen -2x^2+3x-1=0

dette indsætter jeg i diskriminantformlen:
d=3^2-4*(-2)*(-1)

Jeg ved at resultatet skal give 1 ifølge maple, men kan simpelhen ikke se hvordan pokker det skal give 1. 

Håber der er en der kan hjælpe mig :)

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2015 af fosfor (Slettet)

- - - = -


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2015 af mathon

             -2x^2+3x+(-1)=0

  a=(-2)
  b=3
  c=(-1)

     d=b^2-4\cdot a\cdot c=3^2-4\cdot (-2)\cdot (-1)=9-8=1


Svar #3
07. juni 2015 af ChristinaFO (Slettet)

Jeg beklager - jeg forsår det stadig ikke .. Kan der ikke blve lavet nogle mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2015 af fosfor (Slettet)

d=3^2-4*(-2)*(-1)

3^2 = 9

-4 * (-2) * (-1) = -8

d = 9 - 8 = 1


Svar #5
07. juni 2015 af ChristinaFO (Slettet)

PErfekt er helt med nu . TAK :D 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2015 af mathon

#4
      -4 * (-2) * (-1) = -8 = 8


Skriv et svar til: Diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.