Matematik

potensfunktioner

08. juni 2015 af Emmakaatrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forklar sammenhængen mellem %-vise ændringer i x og y f.eks. 1+ry = (1+rx)a


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2015 af mathon

                              y=b\cdot x^a           gennem punkterne P_1(x_1,y_1) og P_2(x_2,y_2)

                               \frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

Er x_2=(1+r_x)\cdot x_1
og y_2=(1+r_y)\cdot y_1

haves:
                                \frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left ( \frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a

                                 1+r_y=\left ( 1+r_x) ^a


Skriv et svar til: potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.