Matematik

Vækstmodeller

14. juni 2015 af nannaersej123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål? Meget vigtigt

Vækstmodeller: 

Gør rede for de specielle egenskaber ved lineære sammenhænge.
Du skal blandt andet komme ind på betydningen af størrelsene a og b i regneforskriften y=ax+b og på, hvordan a og b kan bestemmes. 
Bevis formelen for a, når to punkter på grafen er kendte. 

Brug gerne konkrete eksempler i dit oplæg. 

Håber meget der er nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2015 af 123434 (Slettet)

y=ax+b

b er skærringspunkt med y-aksen. (0,b)

a er hældningskoefficienten. Hver gang a stiger med 1, stiger y med x

a=(y2-y1 )/(x2-x1)

b=y1-a*x1 eller b=y2-a*x2


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juni 2015 af mathon

a er hældningskoefficienten. Hver gang x stiger med 1, stiger y med a.


Skriv et svar til: Vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.