Matematik

Dm(f) og Vm(f)

20. juni 2015 af yololol (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg skal finde Dm(f) og Vm(f) af følgende lineær funktion: f(x)=-1,5x+4 for x E [1;4[

Nogle der kan løse den for mig, og samtidig forklare hvordan man gør? Jeg har søgt på nettet, men kan stadig ikke forstå det.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2015 af peter lind

Du kan altid lave en graf som hjælp. Dm(f) er de værdier de variable kan antage. I den pågældende opgave kan du direkte aflæse den. I et tilfælde som her med en mnoton funktion skal du se på værdierne i endepunkterne. Elles må du også undersøge lokale maksima og minima


Svar #2
20. juni 2015 af yololol (Slettet)

Ja men jeg skal regne den ud vha. ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2015 af peter lind

Det med grafen er kun tænkt som en hjælp til at overse problemstillingen. Du kan sagtens indsætte talværdier ind i funktionen


Svar #4
21. juni 2015 af yololol (Slettet)

Kan du godt løse den for mig uden graf?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. juni 2015 af Soeffi

#0 Jeg skal finde Dm(f) og Vm(f) af følgende lineære funktion: f(x)=-1,5x+4 for x  [1;4[

Det ses umiddelbart at Dm(f) =  [1;4[.

Angående Vm(f): Du ved at f(x) er lineær med negativ koefficienten til x. Det betyder at f er monotont aftagende.

Det betyder, at f(x) ≤ f(1) = -1,5 + 4 = 2,5. Desuden er f(x) > -1,5·(4) + 4 = -6 + 4 = -2.

Dermed er Vm(f) = ]-2 ; 2,5]


Svar #6
21. juni 2015 af yololol (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp:)


Skriv et svar til: Dm(f) og Vm(f)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.