Matematik

Differentialligning

17. juli 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er løsning til differentialligningen

dy/dx=(x3+1)/y

Og grafen for f går gennem punktet P(2,4)

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet P

x=2 og y=4

dy/dx=23+1/4=8,25

y=f'(x)*(x-x0)+f(x0)

x0=2

f(x0)=f(2)=4

f'(x0)=f'(2)=8,25

y=8,25*(x-2)+4

y=8,25x-12,5

Er min udregning korrekt?

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juli 2015 af SuneChr

f (2) = 4
f '(2) = (23 + 1)/4 = 9/4
Tangentligning i P
y - 4 = 9/4·(x - 2)
y = 9/4·x - 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juli 2015 af AskTheAfghan

-


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.