Matematik

Potensfunktion

21. august 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med opgaven b i den opgave jeg har vedhæftet. Tror jeg forstår loggikken, men er der ikke en der kan forklare mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2015 af mathon

a)
              b=\frac{f(x)}{x^{0,25}}=\frac{3}{1650^{\, 0,25}}=0{,}470707
dvs
              f(x)=0{,}470707\cdot x^{0,25}

              x^{\frac{1}{4}}=\frac{f(x)}{0{,}470707}

              x=\left (\frac{f(x)}{0{,}470707} \right )^4

              x=\left (\frac{6}{0{,}470707} \right )^4=26.400 \; m^2


Svar #2
21. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hmm mener at jeg skal bestemme et tal k, hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2015 af mathon

Screen Shot 2015-08-21 at 13.44.19.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af mathon

b)
            S_1\! \! :\; \; f(x_1)=b\cdot {x_1}^{0,25}

            \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! S_2\! \! :\; \; f(x_2)=f(10x_1)=b\cdot \left (10\cdot x_1 \right )^{0,25}=b\cdot 10^{0,25}\cdot {x_1}^{0,25}=10^{0,25}\cdot \left ( b\cdot{x_1}^{0,25} \right ) =

                                                                                                                               10^{0,25}\cdot f(x_1)

                      f(x_2)=1{,}8\cdot f(x_1)

Hvad kan du konkludere med hensyn til antal fuglearter ved S2 i forhold til ved S1?


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.