Matematik

Potensfunktion

21. august 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa er der en venlig sjælp som kan hjælpe mig med opgave b i den opgave som jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2015 af mathon

b)

               \log(y)=0{,}59\cdot \log(x)+0{,}18

               \log(y)= \log(x^{0,59})+0{,}18

               10^{\log(y)}= 10^{\log(x^{0,59})+0{,}18}=10^{\log(x^{0,59})}\cdot 10^{0,18}=x^{0,59}\cdot 10^{0,18}=1{,}51356\cdot x^{0,59}

                y=1{,}51356\cdot x^{0,59}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2015 af mathon


Svar #3
21. august 2015 af Daisyangel (Slettet)

Kan du forklare det du har gjort ved 3. sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2015 af mathon

#3
           10^{\alpha +\beta }=10^{\alpha }\cdot 10^{\beta }

            \log_{10}(x)=y    og  

            10^{\log_{10}(x)}=10^y    og  

            x=10^y                                

  \log_{10}(x)    og  10^x   er hinandens omvendte funktion.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.