Dansk

mundtlighedstræk ??

01. september 2015 af bio4711 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer

hvad betyder mundtlighedstræk i dansk.

hilsen bio4711


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2015 af 123434 (Slettet)

Træk ved det mundtlige, dvs. det vi siger, f.eks. gentagelser, dialog, monolog, stemmeleje osv.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2015 af Stygotius (Slettet)

Mundtlighedstræk er træk i et skriftsprog som er karakteristiske for talesprog, dvs. ting som nan ikke skriver men siger. Det kan f.eks. være at man skriver en udtaleform af et ord, som ikke er den rigtige stavemåde, f.eks. "osse" (=også) - "ka' (= kan) - ha' (= have).

Det kan være bandeord eller slangord   "Pokkers også" - "smadderkasse (= bil)

Det kan være forkerte ord  "Det ver en ny måde og (= at) gøre det på"

Det kan være talesprogsprægede vendinger "Han ville gerne på værtshus, men det blev uden mig".


Svar #3
06. september 2015 af bio4711 (Slettet)

tak skal i have


Skriv et svar til: mundtlighedstræk ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.