Matematik

Andengradspolynium

09. september 2015 af hellokitty3 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen der ved hvordan man løser denne opgave :)

Bestem forskriften for andengradspolynomiet, når du ved at 

r_1 = 2 og r_2 5 og a =2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

ax^2+bx+c kan når b^2-4ac> 0
faktoriseres:
                           ax^2+bx+c=a(x-rod_1)(x-rod_2)
 


Svar #2
09. september 2015 af hellokitty3

Men når jeg så skal indsætte talene så vil jeg jo ikke hvad x er? 


Svar #3
09. september 2015 af hellokitty3

2(x-1)(x-2) 

Men hvordan kommer jeg videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2015 af mathon

               a(x-rod_1)(x-rod_2)=ax^2+bx+c

               2(x-2)(x-5)=ax^2+bx+c


Svar #5
09. september 2015 af hellokitty3

ja men hvordan kommer jeg videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. september 2015 af mathon

              2(x-2)(x-5)=ax^2+bx+c

              2(x^2-5x-2x+10)=ax^2+bx+c

              2(x^2-7x+10)=ax^2+bx+c

              2x^2+(-14)x+20=ax^2+bx+c


Svar #7
09. september 2015 af hellokitty3

Ej mange tak. Men der er noget andet hvad hvis der står at vi har en dobbeltrod fx. -4 og så a den er -6 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. september 2015 af mathon

ax^2+bx+c kan når b^2-4ac= 0
faktoriseres:
                           ax^2+bx+c=a(x-rod)^2

                            a(x-rod)^2=ax^2+bx+c

                            -6(x+4)^2=ax^2+bx+c

                            -6(x^2+8x+16)=ax^2+bx+c

                            -6x^2+(-48)x+(-96)=ax^2+bx+c


Svar #9
09. september 2015 af hellokitty3

Tak :)


Svar #10
09. september 2015 af hellokitty3

Er det her så rigtig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2015 af mathon

Ikke helt rigtigt! - fortegnsfejl.


Svar #12
09. september 2015 af hellokitty3

Skulle der står + for alle minuser og så parntes? 


Svar #13
09. september 2015 af hellokitty3

før


Svar #14
09. september 2015 af hellokitty3

Altså sådan :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. september 2015 af mathon

                       -3(x+2)^2

                       -3(x^2+4x+4)

                        -3x^2\mathbf{\color{Red} -}12x-12


Svar #16
09. september 2015 af hellokitty3

Okay tak. :)


Skriv et svar til: Andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.