Matematik

Integraler

15. september 2015 af Ramboo (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Lidt hjælp til to rigtig svære opgaver.

Vedhæftet fil: Intrgrals.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af peter lind

a) Foretag kvadreringen i tælleren. Brug dernæst substitution  t = kvrod(x)  dt = ½.x på den del der indeholder en kvadratrod

b) Brug substitutionen t = 1+x½  dt= ½*x


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2015 af mathon

a)

     \int_{4}^{9}\frac{\left (\sqrt{x}-1 \right )^2}{x}\, \textup{d}x
her sættes
                     u=\sqrt{x}  og  dermed  2\, u \, \textup{d}u=\textup{d}x

       \int_{4}^{9}\frac{\left (\sqrt{x}-1 \right )^2}{x}\, \textup{d}x=\int_{2}^{3}\frac{(u-1)^2}{u^2}\, 2u\, \textup{d}u=2\int_{2}^{3}\frac{(u-1)^2}{u}\, \textup{d}u=2\int_{2}^{3}\left ( u-2+\frac{1}{u} \right )\, \textup{d}u


Svar #4
15. september 2015 af Ramboo (Slettet)

Jo tak.


Skriv et svar til: Integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.