Matematik

Hjælp til lidt mat!!????

17. september 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med følgende opgave, der lyder som følger:

1) En funktion f er givet ved f(x) = 4 In(x) - 2x + 8.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P( 1; f(1)).

Jeg sidder fast i opgaven og ved ikke helt hvordan jeg skal bære mig ad, så lidt hjælp ville være fantastisk?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Du kan starte med at bestemme den afledede funktion f'.

Og bagefter skal du bruge tangentligningen, hvor x0 = 1.


Svar #2
17. september 2015 af yasminadem (Slettet)

Okay, jeg er dog ikke helt med på hvad der forgeår endnu, men er dog nået frem til, at fι(x) = 4/x - 2

Passer det? Hvis ja, hvad skal jeg så gøre nu???? Hvordan bruger jeg tangentlignignen??????


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2015 af 123434 (Slettet)

f(x)=4In(x)-2x+8

f'(x)=4*1/x-2

f'(x)=4/x-2

x0=1

Nu skal du finde f(x0) og f'(x0)

f(1)=4*In(1)-2*1+8=6

f'(1)=4/1-2=2

Tangentlinjens ligning

f'(x0)*(x-x0)+f(x0) ⇔

y=f'(1)*(x-1)+f(1) ⇔

y=2*(x-1)+6 ⇔

y=2x-2+6  ⇔

y=2x+4


Skriv et svar til: Hjælp til lidt mat!!????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.