Matematik

Ligningsløsning

22. september 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal løse ligningen 2^{x+1}=16

Hvordan gør jeg lige det?

Hvis 1 ikke havde været der, så havde jeg bare taget 10-tals logaritmen til det, men hvordan gør jeg lige det her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af StoreNord

2^{x+1}\; er \; det \; samme\; som\; 2^{x}*2^{1}


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. september 2015 af inger91 (Slettet)

Tak! Nu gik den op.

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af LeonhardEuler

Substituer x + 1 = m. Du ser, at m = 4 hvorfor x = 3.
Du kan sagtens tage 10-talslogaritmen på begge sider af lighedstegnet, men det er unødvendigt. Eller endnu bedre 2-talslogaritmen.

Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.