Matematik

Definitionsmængde

23. september 2015 af VI1000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg skal finde Dmf og Vmf for følgenden:

f(x) = 1 / |x| + 1

Dmf = R, men har svært ved at regne Vmf ud.

Det samme problem har jeg for både for Dmf og Vmf:

f(x) = kvardratrod af x2 - 4

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. september 2015 af PeterValberg

Definitionsmængden for den første inkluderer ikke 0.... du må/kan ikke dividere med 0

Dm(f) = R\{0}

Værdimængden må være: Vm(f) = [1;∞[  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Hvorfor er minus tal ikke med?

0 må vel godt være med. Det giver 1 / 1, hvis man udregner det. Det er vel kun hvis man skal divider at 0 ikke må være med??


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2015 af PeterValberg

Fordi f(x) ikke kan blive negativ :-) du benytter den numeriske værdi af x og adderer 1

\frac{1}{|x|}+1>0\qquad\text{for}\,x\in\mathbb{R}\backslash\{0\}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2015 af PeterValberg

#2 Ups, brug parenteser, - mener du:

f(x)=\frac{1}{|x|}+1

eller

f(x)=\frac{1}{|x|+1}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. september 2015 af VI1000 (Slettet)

Det er den nederste opgave :-)

Altså: f(x) = 1 / (|x| + 1)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2015 af PeterValberg

Så har du ret i, at Dm(f) = R

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.