Matematik

Trickie matematikopgave

25. september 2015 af gymelev2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

er der nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2015 af Toonwire

a)

Benyt at de to linjer er parallelle og derfor har samme hældning.

To punkter fra |DE| er (0,4) og (8,0)

\\|DE| :~~a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}=\frac{-4}{8}=-\frac{1}{2} \\\\ |FE|:~~a=-\frac{1}{2}~~~~\Rightarrow ~~ y=ax+b\\\\ \text{For punktet }(0,x)~~~~~\Rightarrow~~0=-\frac{1}{2}x+3 ~~~\Leftrightarrow~~ x=6=|AE|


Svar #3
25. september 2015 af gymelev2 (Slettet)

Hvor får du x og y fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2015 af Toonwire

#2 - RETTELSE

Der skulle stå |DB| i stedet for |DE|

-----------------------------------------------

x- og y-værdierne kommer fra to udvalgte punkter langs diagonalen i firkant ABCD.

Tænk på linjestykkerne |AD| og |AB| som akserne i et koordinatsystem.
Hvis man udregner arealet af firkant ABCD=32, hvor |AB| = 8, så skal |AD|=4.

Vi søger |AE|, som ligger på x-aksen, hvor y=0. På x-aksen ligger også |AB|=8, stadigvæk med y=0

Heraf punkterne (0,4) og (8,0)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2015 af Toonwire

b)

A(\square EBDF)=\underbrace{A(\square EBFG)}_\text{parallellogram} ~~+\underbrace{A(\Delta DFG)}_\text{tilbagev\ae rende trekant}

Hvor G er et nyt punkt indtegnet i toppen af parallellogrammet (på horizontal linje med F)

\\A(\square EBFG)=B\cdot h = 2\cdot 3=6\\ A(\Delta DFG)~~=\frac{1}{2}\cdot 1\cdot 2=1\\ \\ A(\square EBDF)=6+1=7


Svar #6
25. september 2015 af gymelev2 (Slettet)

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2015 af mette48 (Slettet)

AD*8=32 ⇒ AD=8

Trekant AEF og trekant ABD er ensvinklede så

AE/AB = AF/AD

AE/8=3/4 ⇒AE=6

EBDF=1/2 *32-AEF = 16-1/2*6*3 =7


Skriv et svar til: Trickie matematikopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.