Matematik

Isolere variable

26. september 2015 af Sten25 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan det være, at hvis man skal isolere A i ligningen Q=x/√(p*A+u*A), så giver det A=x²/Q²(p+u)?

Problemet er, at jeg ikke rigtigt ved, hvordan man isolerer, når der er mange faktorer og led. Jeg takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2015 af mette48 (Slettet)

Q=x/√(p*A+u*A)    

Det er en ligning.  Når man isolerer A skal man slutte med at have A på den ene side af = og resten på den anden side

Q=x/√(p*A+u*A)         sæt A uden for parentes

Q=x/√((p+u)*A)        ganger med kvadratroden

Q*√((p+u)*A) =x      deler med Q

√((p+u)*A) =x/Q        kvadrerer

(p+u)A =(x*Q)2       deler med (p+u) 

A =(x*Q)2/(p+u)


Svar #2
26. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Nu giver det mere mening - tak. Jeg forstår dog desværre ikke, hvordan man kommer fra Q=x/√((p+u)*A) til Q*√((p+u)*A) =x 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2015 af mette48 (Slettet)

Q=x/√((p+u)*A)        ganger med kvadratroden

Q √((p+u)*A) =x/√((p+u)*A)* √((p+u)*A)

Q*√((p+u)*A) =x   

Der er meget at holde styr på. så du får et eksembel der er lidt nemmere at overskue

K=x / √ [ (p)*A]     læg mærke til at der står / lige før √

der ganges med kvadratroden  √ [ (p)*A]

K * √ [ (p)*A]=x / √ [ (p)*A] * √ [ (p)*A]

på højre side står der nu / kvadratroden * kvadratroden som kan forkortes væk

håber det hjælper


Svar #4
26. september 2015 af Sten25 (Slettet)

Det forstod jeg meget bedre. Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Isolere variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.