Matematik

Forkort udtryk

30. september 2015 af Mawias (Slettet) - Niveau: A-niveau

K=\frac{8ab^{2}c^{3}}{6a^{3}b^{2}c}

Dette udtryk skal forkortes. Hvordan skal man gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af hrmogensen (Slettet)

K=\frac{4c}{3a^2}


Svar #2
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

Vil man bare kunne dividere med 2 på begge side? Som hvis det var en ''normal'' brøk? Så det gav svaret dette...

K=\frac{4ab^{2}c^{3}}{3a^{3}b^{2}c}


Svar #3
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

Så det jeg ville have gjort er forkert. Men jeg forstår stadig ikke hvordan du kom til det svar... =p


Svar #4
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

C^3 står får c*c*c, og hvis man så dividerede med 2, ville to a c'erne bare blive annuleret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2015 af 123434 (Slettet)

8ab2c3=8*a*b*b*c*c*c

6a3b2c=6*a*a*a*b*b*c

6 og 8 går begge op i tallet 2. 

Nævner og tæller har ab2c tilfælles. Derfor sættes 2ab2c uden for en parents. Inde i parentesen står de stal, som fællesnævneren skal ganges med for at give det resultat som står i henholdsvis tæller og nævner. 

Tælleren 2ab2c*(4c2)

Nævneren 2ab2c*(3a2)

reduceres til (4c2)/(3a2)


Svar #6
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

Jeg tror jeg forstår det. Mange tak for hjælpen. =)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2015 af PeterValberg

#1 dit svar er ikke korrekt, der skal stå 4c2 i tælleren

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

Så ville det her være rigtigt regnet?

M=\frac{8a^{2}b^{3}c}{12a^{3}bc^{3}} M=\frac{2a^{2}bc(4b^{2})}{2a^{2}bc(6ac^{2})} M=\frac{4b^{2}}{6ac^{2}}


Svar #9
30. september 2015 af Mawias (Slettet)

M=\frac{2b^{2}}{3ac^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

svaret i #9 er korrekt


Skriv et svar til: Forkort udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.