Kemi

redoxreaktioner

30. september 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

reaktionsskema = IO3- (aq) + SO2 (s)--> I2 (s) + SO4-2 

afstemt  = 2 IO3- (aq) + 5 SO2 (s) + 4 H2O --> I2 (s) + 5 SO4-2 + 8H+

- Problemet er så bare at der kommer en opgave, som lyder: 

"beregn volumenet af den mængde SO2 , der er blevet anvendt" 

(ved reaktionen ^ bliver der dannet 5,00 g I2)

- Hvordan finder jeg volumenet, når jeg kender formlerne:

m=n*M

c = n/V  --> V = n/c ?? 

jeg har fundet frem til at

m( I2) = 5g

M(( I2) = 253,8 g/mol

n( I2) =0.0197 mol

-- men kan det bruges til noget? Jeg er ude på bar bund

reaktionsskema = IO3- (aq) + SO2 (s)--> I2 (s) + SO4-2 

afstemt  = 2 IO3- (aq) + 5 SO2 (s) + 4 H2O --> I2 (s) + 5 SO4-2 + 8H+

- Problemet er så bare at der kommer en opgave, som lyder: 

"beregn volumenet af den mængde SO2 , der er blevet anvendt" 

(ved reaktionen ^ bliver der dannet 5,00 g I2)

- Hvordan finder jeg volumenet, når jeg kender formlerne:

m=n*M

c = n/V  --> V = n/c ?? 

jeg har fundet frem til at

m( I2) = 5g

M(( I2) = 253,8 g/mol

n( I2) =0.0197 mol

-- men kan det bruges til noget? Jeg er ude på bar bund


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2015 af mathon

0.0197 mol I2 ækvivalerer 5·(0.0197 mol) SO2


Svar #2
30. september 2015 af pvmnr (Slettet)

#1 Jamen ved at gange stofmængden af I2 med 5, så finder jeg vel bare stofmængden af SO2 og ikke volumenet. Jeg tænkte at jeg kunne bruge V = n/c, men så mangler jeg at kende koncentrationen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af mathon

efterfølgende beregner du:
   
                          V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(0{,}0985\; mol)\cdot R\cdot T}{p}


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.