Bioteknologi

Titrering af cola og ækvivalenspunkter

02. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der en venlig sjæl som kan hjælpe mig med følgende opgave jeg har vedlagt. Det handler titreringen af phosphorsyren i cola med NaOH. Altså hvorfor en kemiker vil forvente af der er anvendt lige store mængder ved start til 1. ækvivalenspunkt og fra 1. og til 2. ækvivalenspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af mathon

fordi pks-værdierne for H_3PO_4
er:
                     pK_{s1}=2{,}2
                     pK_{s2}=7{,}2
                     pK_{s3}=12{,}2

       hvorfor H_3PO_4 kun kan titreres som 2-hydron syre
dvs
             n(NaOH) = n(H_3PO_4)=n(H_2P{O_4}^-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af mathon

dvs
            n(NaOH)_{titer}= \mathbf{\color{Red} 2}\cdot V_{H_3PO_4}\cdot c_{H_3PO_4}


Svar #3
02. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Er det fordi stofmængden af NaOH er den samme som H3PO4 og H2PO4?


Svar #4
02. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Hvad har det med pKs-værdierne at gøre, jeg er godt klar over at den kun kan titreres som 2-hydron syre, da jeg har lavet titreringskurven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2015 af mathon

stofmængdeforhold:

                                   NaOH  :  H3PO4  :  H2PO4-  =   1  :  1  :  1


Svar #6
02. oktober 2015 af Daisyangel (Slettet)

Så fordi stofmængdeforholdet er det samme mellem basen og syre, vil man derfor forvente samme volumemængde af NaOH der bliver titreret med i de 2 ækvivalenspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2015 af mathon

Netop!


Skriv et svar til: Titrering af cola og ækvivalenspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.