Matematik

differentiér

03. oktober 2015 af FriisHelena (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

Jeg skal differentiere føllgende funktion: f(x)=2x^3 ln?(x)+5^x-4x^2+3

og har differentieret den til dette: f'(x)=6x^2 ln?(x)+5^x ln?(5)-8x

kan jeg reducere den og har jeg forstået den rigtigt, eller er jeg helt galt på den? ((:

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

2x3*ln(x) skal differentieres som

(2x3)' * ln(x) + 2x3 * (ln(x))'  <=>

6x2 * ln(x) + 2x3 * 1/x  <=>

6x2 * ln(x) + 2x2

Resten er differentieret korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2015 af peter lind

du mangler 2x3(ln(x))' = 2x3/x


Svar #3
04. oktober 2015 af FriisHelena (Slettet)

tusinde tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2015 af StoreNord

Geogebra får dèt her som vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2015 af StoreNord

Ups.    Geogebra får dèt her som vedhæftet

Vedhæftet fil:Differentieer.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Følger lige


Skriv et svar til: differentiér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.