Matematik
Binomialfordeling????? HJÆLP
07. oktober 2015 af
flagstangsblod (Slettet)
-
Niveau: B-niveau
Jeg har store problemer med denn opgaver. Håber der er nogen der kan komme mig til undsætning!
Af en stor produktion af elektriske sikringer er 96% fejlfri. Der udtages en stikprøve på 20 sikringer. Det antages at antallet x er fejlfri sikringer blandt de 20 er binomial fordelt med parametrene 20 og 0,96.
A) bestem sansynligheden for at alle 20 sikringer er fejlfri
B) bestem sansynligheden for at højst en af de 20 sikringer er defekte
C) bestem middelværdi og spredning for x.
Mellemregninger ville hjælpe mig meget! På forhånd tak
Af en stor produktion af elektriske sikringer er 96% fejlfri. Der udtages en stikprøve på 20 sikringer. Det antages at antallet x er fejlfri sikringer blandt de 20 er binomial fordelt med parametrene 20 og 0,96.
A) bestem sansynligheden for at alle 20 sikringer er fejlfri
B) bestem sansynligheden for at højst en af de 20 sikringer er defekte
C) bestem middelværdi og spredning for x.
Mellemregninger ville hjælpe mig meget! På forhånd tak
Svar #1
07. oktober 2015 af andersenxD (Slettet)
A)
n=20, x=20, p=0.96
P(X=20) = n!/(x!*(n-x)!)*p^x*(1-p)^(n-x) = 0.44
B)
x1=19
P(X>18) = n!/(x1!*(n-x1)!)*p^x1*(1-p)^(n-x1)+0.44 = 0.81
C)
mu = 20*p = 19.2
sigma^2 = n*p*(1-p) = 0.768
Skriv et svar til: Binomialfordeling????? HJÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
