Kemi

Equilibrium concentrations

17. oktober 2015 af unicorn12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal have hjælp til at finde x, så det er vel nok mere matematik end kemi..

(0,0300+x)(0,0200+x)/(0,0400-2x)= 0,145

(0,0300+x)(0,0200+x)/(0,0400)2 = 0,145

(0,0300+x)(0,0200+x) = (0,0400)2*0,145

(0,0300+x)(0,200+x) = 2,32*10-4

Ganger ind i parenteserne:
6*10-4 + 0,0300x + 0,0200x + x2 = 2,32*10-4

Herefter vil jeg gerne ligge 0,0300x og 0,0200x sammen, men jeg er lidt i tvivl om hvad det vil give.
Efter det vil jeg gerne have 6*10-4 over på den anden side.
Jeg er gået lidt i stå og har svært ved at se hvad jeg skal gøre. Håber der er nogen der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af kuerten15

Har din lommeregner ikke en solve-funktion?


Svar #2
17. oktober 2015 af unicorn12 (Slettet)

Jo, men instruktorerne vil gerne have vi regner det i hovedet


Skriv et svar til: Equilibrium concentrations

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.