Matematik

Notationer

22. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Angiv forskellen på f(x), f(x0), f'(x) og f'(x0), hvor x0 er førstekoordinaten til et vilkårligt punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2015 af Toonwire

x_0 er bare et eller andet x-koordinat, eksempelvis x_0=5

f(x) er en funktion. Eksempelvis f(x)=x^2+2

f(x_0) er et tal. Tag den samme funktion som før, nu bare med indsat x-værdi f(5)=5^2+2 = 27

f'(x) er en funktion. Nærmere, det er en hældningsfunktion til f(x). Hvis vi fortsætter vores eksempel:
\Rightarrow f'(x)=2x

f'(x_0) er et tal. Igen indsætter vi bare en x-værdi. f'(5)=2\cdot 5=10


Svar #2
22. oktober 2015 af Needhelptak (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Notationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.