Matematik

Afleveringsopgave 06-11-2015

24. oktober 2015 af jann6132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens vil rigtig gerne have hælp

skriv følgene 2.gradspolynomier på toppunktmåde og faktorieseret 

a) f(x)= -2^2 +6x-8

b) f(x)= -x^2 +2x+8

tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af StoreNord

Prøv at se på

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1634677#1634678 især Svar #2


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af mathon

a)
              f(x)= -2x^2+6x-8=-2(x^2-3x)-8=-2\left(\left(x-\frac{3}{2}\right)^2-\frac{9}{4}\right)-8=
toppunktsform:                                           -2\left(x-\frac{3}{2}\right)^2+\frac{9}{2}-\frac{16}{2}=-2\left(x-\frac{3}{2}\right)^2-\frac{7}{2}

              f(x)=-2\left(x-\frac{3}{2}\right)^2-\frac{7}{2}         

faktorisering:

                       f(x)=-2\left ( x-\left (\frac{3}{2}-i\frac{1}{2}\sqrt{7} \right )\right )\left ( x-\left (\frac{3}{2}+i\frac{1}{2}\sqrt{7} \right )\right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af mathon

Hvis du ikke har haft om komplekse tal, kan  f(x)= -2x^2+6x-8 ikke faktoriseres.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2015 af StoreNord

Kan den ikke faktoriseres? joh, det kan den   -(x+2)(x-4).    Se også vedhæftede figur:


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2015 af mathon

#4

-(x+2)(x-4) = -x+ 2x + 8  ≠  -2x+ 6x - 8

Du blander a) og b) sammen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2015 af StoreNord

Undskyld #4. Jeg vrøvlede og du har fuldstændig ret. 


Skriv et svar til: Afleveringsopgave 06-11-2015

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.