Matematik

Lineær funktioner og parabler

24. oktober 2015 af PerLindberg (Slettet) - Niveau: C-niveau

OPGAVERNE HÆNGER IKKE SAMMEN :-)

Opgave 1

Funktionen f hvor f(x) = 2x- 4x+ 7x er givet. Endnumere betragtes rettelinjer med ligninger af formen 

y = 5x + b

Bestem de værdier af kons, b, som giver tangenter til grafen for f

Opgave 2

Har grafen for funktion, f, hvor f(x) = x3 - 6x + 7  vandrette tangenter? Hvis svaret er ja, skal koordinatsæt for de pågældende røringspunkter beregnes. 

Hjælp til alle jer kloge hovede


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af mathon

Opgave 1

krav
               f{\, }'(x_o)=5
samt
               2x^3-4x^2+7x=y=5x+b  

               2x^3-4x^2+7x=5x+b        må kun have én løsning
              

  


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2015 af mathon

Opgave 2

    Undersøg om  
                     der er  løsninger til

                        f{\, }'(x_o)=0\; ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2015 af axox (Slettet)

Det er da inte rigtich?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2015 af StoreNord

i Opgave 1)      Differentièr f, og se hvor den har samme hældning som y, altså 5.

i Opgave 1)      Differentièr funktionen og se, hvor f' =  0.

Har vi ikke ret, ... axos?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2015 af mathon

   2x^3-4x^2+7x=5x+b        må kun have én løsning for hver b-værdi.
              


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2015 af StoreNord

#4

i Opgave 1)      Differentièr f, og se hvor den har samme hældning som y, altså 5.

i Opgave 1)      Differentièr funktionen og se, hvor f' =  0.

Har vi ikke ret, ... axos?


Jeg mente forresten:

                               i Opgave 1)      Differentièr funktionen og se, hvor f' =  5.

men du har helt ret, mathon, og der èr 2 løsninger. Det var bare svært at se på grafen.     :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2015 af JonasB13 (Slettet)

Hvilken graf


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2015 af JonasB13 (Slettet)

Hvordan beregner man røringspunkter


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2015 af Ferrariprinsen (Slettet)

i opgave 2:

Så er x0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2015 af mathon

Opgave 1

krav
               f{\, }'(x_o)=5

               6{x_o}^2-8x_o+7=5

               6{x_o}^2-8x_o+2=0

               3{x_o}^2-4x_o+1=0   som I selv løser.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2015 af Ferrariprinsessen (Slettet)

Mente opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. oktober 2015 af Ferrariprinsessen (Slettet)

Den med

f'(x_0)=0


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. oktober 2015 af mathon

Opgave 2

                        f{\, }'(x)=3x^2-6=0 

                                           x^2-2=(x-\sqrt{2})(x+\sqrt{2})=0


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2015 af mathon

Opgave 2

røringspunkter:
                              R_1(-\sqrt{2}{\; ;\; }7+4\sqrt{2})        R_2(\sqrt{2}{\; ;\; }7-4\sqrt{2})


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2015 af AnneMarie96 (Slettet)

Jeg forstår overhovedet ikke opgave 1: 

Hvordan løser jeg 3x_0^2 -4x_0 +1=0

sidder nemlig med en af samme slags, og faldt lige over dette. 

Håber du vil være behjælpelig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2015 af mathon

#15

           Du løser andengradsligningen med mht x_o.


Brugbart svar (0)

Svar #17
28. oktober 2015 af AnneMarie96 (Slettet)

Jeg får den til 0,333 og -1, men det passer da ikke gør det


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2015 af AnneMarie96 (Slettet)

Hvad er b, det er det jeg ikke forstår at finde


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2015 af mathon

                       3x_0^2 -4x_0 +1=0

                              x_o=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{3}\\ 1 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. oktober 2015 af AnneMarie96 (Slettet)

men er x0 = b ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.