Matematik

parameterfremstilling

28. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan kan man bestemme parameterfremstillingen for en linje, der går gennem punkterne (1,3) og (4,-3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

retningsvektor (4-1,-3-3)=(3,-6)

(1+t*3,3+t*(-6))


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

noteret
                    \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OA}+t\cdot \overrightarrow{AB}\; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

                    \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 3\\-6 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}

eller reduceret:

                    \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\; \; \; \; \; t\in\mathbb{R}


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.