Matematik

logaritmefunktioner

29. oktober 2015 af jes86 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

opgaven som er ved at drive mig sindsyg: 2^x=1/4.  Den skal give -2 ifølge facit og min lommeregner, men jeg får den til 1/8.

Jeg har prøvet at løse den med log. 

xlog(2)=log(1/4) --> 2x=1/4 --> x=1/8.

Håber der en der kan hjælpe mig.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

            2^x=\frac{1}{4} 

            2^x=2^{-2}

             x=-2

    


Svar #2
29. oktober 2015 af jes86 (Slettet)

tak, men ved du om man kan løs den med log 


Svar #3
29. oktober 2015 af jes86 (Slettet)

2^-2 giver 1/4. så den går ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2015 af peter lind

Det kan du. xlog(2) = log(1/4) = -log(4)  Du isolerer så x ved at dividere ligningen med log(2)


Skriv et svar til: logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.