Matematik

færdighedsregning

30. oktober 2015 af Aman1945 - Niveau: 9. klasse

Hjælp! haster virkelig

16X = -8  x= ? 

En af dine venner tænker på èt af tallene: 7, 9, 13 eller 16.
- hvor mange forskellige tal-muligheder skulle der mindst være, for at sandsynligheden for et rigtigt gæt er mindre end 20% ? 

Hvilke af tallene: 0, 1, 2, 3, 4 er løsningen til uligheden: 2x - 5 > 1/2 (en brøk) 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2015 af PeterValberg

Ligningen 16x = -8 løses ved at dividere begge sider med 16

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

x = -8/16 = -½

Med 5 talmuligheder er sandsynligheden 1/5 = 20%. Så der skal mindst være 6 talmuligheder.

Ved at prøve at indsætte de forskellige tal vil du finde at uligheden gælder for 3 og 4.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2015 af PeterValberg

Hvis din ven skal tænke på ét af de fire tal: 7, 9, 13, 16
så vil der være en sandsynlighed på 1/4 (25%) for, at du kan gætte den rigtige

Hvor mange tal, skal der være, for at sandsynligheden er 20%?
- hvor mange gange går 20% op i 100% ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
30. oktober 2015 af Aman1945

Tak til jer begge! 


Skriv et svar til: færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.