Matematik

Differentialligning

01. november 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en ligning der lyder: f'(x) = 0,5y-6, som går igennem punktet (ln(4),4). Vi skal finde løsning. Kan det være rigtig, hvad jeg har gjort: 

f(x) = (-6/-0,5)+c*e^0,5x
4 = (-6/0,5) + c * e^0,5 * ln(x)

4 = 12 + c * 2 

c = -4

Løsningen er : f(x) = (-6/-0,5) + (-4) * e^0,5x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af mathon

                              f'(x) = 0,5y-6
har løsningen
                              f(x) = y = Ce(1/2)x + 12     gennem (ln(4);4)

                              f(x) = y = -4e(1/2)x + 12


 


Svar #2
01. november 2015 af pashtoon123 (Slettet)

HVad har jeg gjort forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af mathon

Brug panserformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2015 af peter lind

#2 Det er samme resultat. Du mangler blot at reducere


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.