Matematik

førsteordens differentialligninger/taylor

05. november 2015 af AlmostDoneO - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har følgende opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal gå i gang med

givet differentialligningen y'(t)=y(t)^{2}-5t

Beregn i hånden 2. ordens Taylorpolynomiet med udviklingspunkt 2 for den løsning, der opfylder y(2)=9

Er der nogen der kan hjælpe, er helt blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2015 af mathon

2. ordens Taylorpolynomiet med udviklingspunkt 2

        y_2(t)=y(2)+(t-2)\cdot y{\, }'(2)+\frac{(t-2)^2}{2}\cdot y{\, }''(2)

        y_2(t)=9+(t-2)\cdot 71+(t-2)^2\cdot 629

        y_2(t)=629t^2-2445t+2383


Skriv et svar til: førsteordens differentialligninger/taylor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.