Matematik
Aftand
05. november 2015 af
biotek222 (Slettet)
-
Niveau: A-niveau
Bestem de punkter på linjen med ligningen y+x=4, hvis afstande fra linjen x-3y=6 er kvadratroden af 10.
Nogen der kan hjælpe?? Jeg ved i hvertfald at jeg skal beuge distansformlen dist (P, 1)= numerisk værdi af ax1+b-y1 over kvadratrodem af a^2+1
Nogen der kan hjælpe?? Jeg ved i hvertfald at jeg skal beuge distansformlen dist (P, 1)= numerisk værdi af ax1+b-y1 over kvadratrodem af a^2+1
Svar #1
05. november 2015 af peter lind
Ja du skal bruge afstandsformelen og sætte den lig med kvrod(10). Det giver en ligning i x1 og y1. Samtidig skal punktet ligge på den første linje. Det betyder at x1+y1=4. Du har nu to ligninger med to ubekendte, som du må løse.
Det du skriver om afstandsformlen ax1+b-y1 er ikke afstandsformlen. Jeg kan ikke se om du blot har lavet en tastefejl Du må evt. slå den op
Skriv et svar til: Aftand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
